"Манчестър сити" изостава с 11 точки зад "Ливърпул" след едва 14 мача от началото на сезона във Висшата лига, но не се е предал да гони трета поредна титла. В това е убеден мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола, който в събота трябваше да се примири след поредната грешна стъпка на тима му.

"Гражданите" повеждаха два пъти срещу "Нюкасъл", но стигнаха само до 2:2 на "Сейнт Джеймсис парк".

"Има друг отбор, който е пред нас, така че сега трябва да опитаме да печелим мачовете си. Само и единствено да печелим, и след това да видим какво ще се случи", започна Гуардиола и добави: "Казах още преди мача, че не е добра идея да мислим за титлата или за това колко точки имаме. Просто трябва да печелим мачовете си, защото когато не го правиш става много по-трудно".

"Сити" спечели титлата в последните два сезона, но в момента отстъпва от нивото, което показваше. Според Гуардиола обаче тимът му е направил всичко, за да вземе трите точки при гостуването на "свраките".

"Ние няма да се откажем, не се предаваме, това е ясно. Мисля, че играхме добре, създадохме положения, но не вкарахме", добави испанският мениджър.

Дневник