Хандбалистките на „Шумен“ спечелиха важна точка при гостуването си на силния тим на „Поморие“. В мач от последния за есенния полусезон кръг в А хандбалната група двата отбора завършиха 21:21 (11:8). С това равенство шуменки събраха в актива си 7 точки след изиграните мачове, като преизпълниха заложената в началото на първенството цел – да съберат поне 4 точки.

Днес в Поморие мачът между домакините и „Шумен“ бе изключително напрегнат, с много обрати и съдийски отсъждания с нееднакъв към двата отбора критерий.

Двубоят започна много трудно и за двата отбора, като до 10-ата минута резултатът бе 1:1. Тимовете играха много добре в защита, като за „Шумен“ за пореден път се отличиха вратарките Станислава Стоянова и Ирина Никифорук. В атака състезателките бъркаха, като   все пак на полувремето домакините успяха да се оттеглят с крехък аванс от три гола – 11:8.

В началото на втората част шуменки бърза се върнаха в мача и намалиха до 11:10 и играта тръгна гол за гол. В последвалите минути обаче съдиите също „показаха“, че са на терена. Последваха куп отстранявания на шуменки от игра (за целия мач 7 пъти състезателки на „Шумен“ получиха наказания от 2 минути, докато за „Поморие“ имаше само 2 наказания). Отборът на „Шумен“ през голяма част от второто полувреме игра с намален състав и това даде отражение на резултата, който в 44-ата минута стана 18:13 в полза на „Поморие“.

В тези минути шуменки отново показаха характер, вкараха три безответни гола и играта отново тръгна гол за гол. В 25-ата минута резултатът вече бе равен 27/20, а при следващата атака „Шумен“ поведе с 21:20. В последната за мача атака „Поморие“ успя да вкара и да доведе мача до равенство.

Силна игра в атака записаха Юлия Таче и Ирене Иванова за „Шумен“, които вкараха по 6 гола. 5 попадения отбеляза Християна Драганова, 2 Кристина Иванова, по 1 Лидия Бакърджиева и Десислава Славева.

До края на годината на „Шумен“ предстои мач за купата на България по хандбал. Той е от четвъртфиналната фаза на надпреварата и ще се играе в Плевен срещу местния „Спартак“.

ШУМ.БГ