С късен гол на Лионел Меси "Барселона" пречупи "Атлетико" (Мадрид) в дербито на 15-ия кръг в Ла Лига. Каталунците се наложиха с 1:0 във визитата си на "Уанда метрополитано", което им позволи да останат на върха в класирането.

"Барселона" има 31 точки, с колкото е и "Реал" (Мадрид), като двата тима делят първата позиция. Трети е "Севиля" с 30, а "Атлетико" остана едва шести, като има шест точки по-малко от каталунците.

Победата е първа за "Барселона" на новия стадион на "Атлетико", след като предишните два мача завършиха 1:1.

Дербито на кръга в Испания предложи много емоции. През първата част "Атлетико" имаше по-чистите положения, като удари греда, а веднъж и Марк-Андре тер Стеген трябваше да се намесва решително след изстрел с глава на Алваро Мората.

"Барселона" имаше предимство след почивката, като не позволи на "Атлетико" да отправи нито един точен удар за вторите 45 минути. Каталунците действаха по-агресивно, но въпреки натиска си не успяваха да стигнат до гол.

Всичко се промени в 86-ата минута, когато Меси тръгна през центъра на терена, направи двойно подаване със Суарес и с красив изстрел с левия крак реализира - 0:1.

Дневник