45-годишен обявен за общодържавно издирване мъж е задържан в полицейското управление в Шумен след преследване с полицейски автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 23 часа снощи на ул. “Индустриална“ в посока към село Васил Друмево патрулен екип подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Фолксваген Пасат с добричка регистрация. Водачът не спрял, при което полицаите се качили в патрулката и го последвали. При опита си да избяга шофьорът на Пасата изгубил контрол и влязъл в нивата край пътя.

Станало ясно, че 45-годишният зад волана е от силистренското село Калипетрово. Той бил неправоспособен и имал наскоро наложено административно наказание за шофиране без книжка. Колата пък била без регистрация и без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Мъжът отказал да бъде тестван за алкохол и наркотични вещества и бил отведен в полицейския арест.

Станало ясно също така, че задържаният е обявен за общодържавно издирване за привличане като обвиняем. Той е криминално проявен и осъждан за множество кражби, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ