Лионел Меси беше награден за шести път със "Златната топка" и си върна трона на №1 в световния футбол. Аржентинецът става първият футболист, който печели анкетата шест пъти, повеждайки отново пред големия си съперник Кристиано Роналдо.

Меси получи най-ценното приза на церемония в парижкия театър "Шатле". Той изпревари Върджил ван Дайк, Кристиано Роналдо и Садио Мане..

Последният път, в който аржентинецът вдигна най-ценното индивидуално отличие беше през 2015 г. Той триумфира четири поредни пъти между 2009 и 2012 г.

Освен това Меси пет пъти е втори в анкетата, а преди година дори не попадна в тройката, класирайки се пети. Носителят на отличието от 2018 г. Лука Модрич не попадна сред 30-те призьори на "Франс футбол".

В състезателната 2018-19 година, за която се връчва наградата Меси завърши с 51 гола и 22 асистенции в 50 срещи. Аржентинецът стана играчът с най-много попадения и голови подавания в Европа. Той получи наградата Best, както и "Златната обувка".

Петкратният носител на отличието и голям съперник на Меси Кристиано Роналдо не присъства на церемонията за втора поредна година.

Дневник