456 696 броя касови бележки на стойност 6 269 302,15 лева са регистрирали шуменци в лотарията на Националната агенция по приходите от началото на 2019 г. Чрез ПОС терминал са регистрирани 22 752 касови бележки, чрез сайта на НАП - 433 985 бележки, а близо 15 000 са регистрациите чрез мобилното приложение с QR код. Статистиката сочи, че шуменските участници и към момента се нареждат на единадесето място по активност от общо 28 –те области в страната.

До финала на лотарията остават броени дни, уточниха от НАП. Победителят, който ще получи голямата награда от 50 000 лв. ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://.kasovbon.bg до 11,59 ч. на 8 декември 2019 г.

От началото на трети сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Като над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките. Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева.
Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има над 7000 последователи.

В данъчната лотария участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълниха от НАП.

ШУМ.БГ