Лионел Меси беше звездата на галавечерта на "Франс футбол" по връчването на "Златната топка", като спечели шестото си отличие, но и друг играч прикова вниманието. Младият френски нападател Килиан Мбапе, който за втора поредна година се класира в топ 10, сбъдна едно от детските си желания, макар и 10 години по-късно.

Докато беше на подиума, за да предаде наградата "Копа", която спечели преди година, на Матайс де Лихт, французинът се снима с водещия на церемонията Дидие Дрогба. По-късно легендата на Кот д’Ивоар и "Челси" обясни, че зад селфито им стои дълга история.

"Припомниха ми, че преди 10 години съм разочаровал едно дете, като съм отказал да се снимам с него. Това хлапе тогава беше Килиан Мбапе, затова днес поправям грешката си", каза Дрогба след церемонията.

Преди 10 години преди полуфиналния реванш между "Челси" и "Барселона" в Шампионската лига Дрогба обещава на свой приятел да се снима с 10-годишно момче след мача. Срещата на "Стамфорд бридж" се разви драматично, като завърши 1:1 и "Челси" отпадна заради гол на чужд терен.

Сините имаха четири претенции за дузпа, а след срещата Дрогба се нахвърли върху рефера Том Хенинг Йовребьо.

"Тогава отказах, защото бях много ядосан от всички решения на съдията, но сега мога да изпълня моя дълг към Килиан", добави бившият футболист.

Дневник