Досегашният главен счетоводител на "ВиК-Шумен" ООД Жанета Панайотова бе избрана от Общото събрание на дружеството за временен управител до обявяване на конкурс. От поста бе освободен Илиян Илиев.

Панайотова е от Шумен, магистър по финанси. От 22 години работи във финансовата сфера. До момента, освен със счетоводство, е била ангажирана и с отделите „Труд и работна заплата“ и „Човешки ресурси“ в дружеството.

Тя бе предложена за нов управител от представителя на държавата в Общото събрание.

„Ще продължа дейността по стабилизиране на ВиК дружеството. Там, където и г-н Илиев и г-н Марков положиха много усилия. И да се опитаме да се преборим за финансиране на проекта по ОПОС“, каза след избора Жанета Панайотова.

След като бе освободен от поста на управител на ВиК - Шумен, Илиян Илиев заяви, че според него шуменското дружество има много потенциал за развитие. „Намерен е верният път за стабилизиране на дружеството. Би трябвало до една година в шуменското ВиК да няма проблеми“, каза Илиев. Той допълни, че като общо задълженията на ВиК не са намалели драстично. Платени са текущи задължения към Басейнова дирекция и данъчните. „Делата, които водим продължават, запорите по сметките стоят. Платили сме част от запорите, около 500-600 хил. лв. Мисля, че не това е проблемът на ВиК. Проблемът е да бъдат решени кардинално нещата“, допълни Илиев.

По отношение на проекта за изграждане на ВиК инфраструктурата, за който се чака финансиране по ОПОС, Илиян Илиев заяви, че засега всичко е наред. „Нямаме притеснения, засега сме в срокове. Върнаха ни проекта, като от 160 забележки останаха около 37, които предстои да отстраним и отново да го подадем пред Управляващия орган“, обясни Илиев.

Той каза още, че има предложение да поеме ВиК-Перник от министерството. „Въпросът подлежи на обсъждане. Положението в Перник е много тежко и на човека, който ще го поеме, ще му е много тежко. Все още не съм взел решение, дали да поема поста“, завърши Илиев.

ШУМ.БГ