В нервен мач с малко голови положения "Левски" победи "Черно море" с 1:0 и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. На своя стадион "Георги Аспарухов" сините елиминираха един от традиционно трудните си съперници.

Единственото попадение в срещата вкара Мартин Райнов в 24-ата минута. Това беше и единственият точен удар на сините в двубоя.

Преди година на съшата фаза в надпреварата "Левски" отпадна именно от "Черно море" след драматичен двубой във Варна, завършил след дузпи.

Зрителите на "Герена" видяха много битка и малко качествени изпълнения. Двата тима не искаха да рискуват, като в по-голяма част от срещата имаше тактическо надлъгване между треньорите Петър Хубчев и Илиан Илиев.

В 24-ата минута след корнер Холмар Ейолфсон отклони топката с глава, защитата на "Черно море" не успя да я изчисти и тя стигна до Мартин Райнов. Халфът имаше време да я овладее и с удар по тревата да я насочи в мрежата – 1:0.

До края на първата част "Левски" играеше по-добре, но нямаше чисти положения, с които да вкара втори гол. "Черно море" стигна до такъв чрез Букаси, но попадението беше отменено заради нарушение на Даниел Димов в атака.

След почивката гостите от Варна опитаха по всякакъв начин да променят развоя на срещата, заиграха по-настъпателно, а "Левски" заложи на контраатаки. В нито една от ситуациите, които им се откриха обаче футболистите на Хубчев не успяха да застрашат вратаря на варненци.

За четвъртфиналите се класираха още "Лудогорец", който по-рано през деня победи "Септември", както и "Ботев" (Гълъбово) и "Ботев" (Враца). В четвъртък са последните два осминафинала "Арда" - ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) - "Литекс".

Дневник