ЦСКА се промъкна в четвъртфиналите за Купата на България след драматична победа срещу "Арда". Червените се наложиха с 1:0 с гола на Али Соу още във втората минута и в шести пореден мач не допуснаха гол.

Двубоят беше много оспорван, като "Арда" се представи силно и в голяма част от срещата притискаше съперника си. Мачът приключи с два червени картона, а два гола на домакините не бяха зачетени заради засади. "Арда" имаше и претенция за дузпа.

Мачът беше съпътстван и от действия по протокола на УЕФА при расистки прояви. Малко преди края на първата част по уредбата на стадиона беше отправено предупреждение към публиката на домакините за преустановяване на расистките викове.

Червените поведоха секунди след началото на мача, като се възползваха от грешка на съперника. Зоран Гаич сбърка в опита да върне топката към Иван Караджов, Али Соу я овладя и вкара.

След това домакините заиграха много добре и до почивката създадоха много положения. Футболистите на "Арда" притискаха съперника си непрекъснато и не му оставяха възможности да разиграва спокойно.

В десетата минута Иван Коконов стреля силно, но Густаво Бусато спаси. Секунди по-късно Александър Георгиев прати топката във вратата, но гол не беше зачетен заради засада.

До края на първата част "Арда" продължи да действа уверено. След почивката домакините продължиха с натиска и в 47-ата минута Гаич пропусна отлична възможност, като отблизо удари греда.

В средата на полувремето Соу и Илиас Хасани бяха изгонени след спречкване. Нападателят на ЦСКА получи директен червен картон, а футболистът на "Арда" напусна игра след втори жълт картон.

Малко по-късно домакините поискаха дузпа, като претендираха, че Раул Албентоса е играл с ръка след центриране на Спас Делев.

Напрежението се покачи в края на срещата. ЦСКА изпусна две добри положения при контраатаки. В последните секунди на добавеното време при бърза атака след подаване от дясно Георгиев отбеляза, но беше вдигната засада.

Дневник