Картичките и играчките, който участваха в конкурса „Еко Коледа“, организиран от Регионалната инспекция по околна среда в Шумен, ще се предоставят на БЧК за традиционния благотворителен коледен базар в града, съобщиха от екоинспекцията. Каузата на кампанията през тази година е закупуването на материали за арт терапия за Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания „Слънчев лъч“ в Шумен.

Преди това от РИОСВ ще наградят победителите в конкурса. Церемонията ще се състои на 11 декември от 13 ч. в Информационния център на екоинспекцията. За всички участници са предвидени грамоти, сертификати за благодетел и вечно зелен храст от вида западна туя. Призьорите в трите категории ще получат награди от организаторите и партньорите в конкурса. Предвидени са още и специални награди, награди за оригиналност и за масово участие( .

Конкурсът „Еко Коледа“, който се организира за седма поредна година, се проведе от 11 до 29 ноември. В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и  3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област. Участниците имаха за задача екипно да изработят коледна украса, коледни и новогодишни картички от екологични или отпадъчни материали. През тази година бе включена още една категория за стихотворение на екологична тематика за по – големите ученици. Бяха получени три стихотворения. Жури от служители на екоинспекцията, „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех - България“ АД оцениха тазгодишните произведения.

ШУМ.БГ