Мъж от Нови пазар на 54 г. получи множество фрактури при тежка катастрофа на бул. "Симеон Велики" до Билла в Шумен. За да извадят водача на автомобила, пожарникари рязаха вратите му.

Инцидентът стана малко след 18,00 часа тази вечер.

Лек автомобил Опел Омега с шуменска регистрация се движил по ул. "Станционна" и се включил в бул. "Симеон Велики", без да осигури предимство на движещ се по пътя с предимство Фолксваген. Ударили се, Опелът се завъртял и се блъснал силно в дърво, вдясно на пътя.

Водачът на Опела бе в съзнание, видя репортер на ШУМ.БГ. Преди да го извадят от смачканите ламарини, екип на Спешна помощ сложи медицинска яка на врата му.

Водачът на Голфа, 19-годишен , е невредим. Пробата му за алкохол е отрицателна. Двамата водачи са правоспособни.

Движението в района е силно затруднено.

54-годишният мъж от Нови пазар е със счупен таз и множество фрактури по долните крайници, съобщиха по-късно от пресцентъра на ОД на МВР.

В неделя от полицията съобщиха за още една катастрофа в същия район. Тя е станала около 00:30 часа на 8 декември кръстовището между бул. “Симеон Велики“ и ул. “Станционна“.

След удара в МБАЛ- Шумен е откаран водачът на мерцедеса, 20-годишен жител на село Дибич и пътникът, 19-годишен от Шумен.  След преглед станало ясно, че 19-годишният шуменец е с фрактура на лявата предмишница и счупена челюст. Настанен е за лечение в болничното заведение без опасност за живота.

Пътниците в автобуса и водачът са невредими. Водачът на автобуса, 57-годишен мъж от Варна  е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна. На водача на мерцедеса е взета кръвна проба за анализ. Двамата са правоспособни. Образувано е досъдебно производство. 

ШУМ.БГ