Паметник „Създатели на българската държава“ събра 37,88% от гласовете в класацията за Годишните награди по туризъм. Монументът над Шумен остана на второ място в категорията „Туристическа атракция и устойчивост на инвестицията“, където участваха 15 кандидатури.

До последно монументът на Илчов баир бе водач в класацията, но часове преди да изтече крайния срок в 24,00 часа на 6 декември, той бе изпреварен от Хелена Резорт в к.к. Слънчев бряг, който събра 38,39% от гласовете.

Годишните награди за туризъм се проведоха в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Категория „Туристическа атракция/обект“ е допълнена и надградена. Наименованието ѝ се променя в „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“. Така обхватът й се разширява, като се включват критерии за устойчивост в работата и управлението на обектите.

Четвъртите Годишни награди в туризма–2019 ще бъдат връчени на официална церемония на 16 декември 2019 г. в София от 18:30 часа в Централния военен клуб. Победителите ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Всички кандидати за отделните категории ще бъдат поканени на събитието. Първото издание на Годишните награди бе през 2016 г. Идеята на призовете е в навечерието на коледните празници заедно – държава, местна власт и бизнес, да отбележим най-добрите примери в туризма през изтеклата година

ШУМ.БГ