Приятната изненада в Бундеслигата "Борусия" (Мьонхенгладбах) остава начело в таблицата и след 14-ия кръг, след като победи "Байерн" (Мюнхен) с 2:1 в дербито на уикенда. На своя "Борусия парк" "жребците" надвиха баварците в германската класика, а победата дойде след дузпа, реализирана от Рами Бенсебени в последната минута.

Поражението е четвърто за "Байерн" от началото на сезона и второ поредно. Тимът не беше изпадал в такава серия от 13 месеца, а освен това остава извън топ 4, заемайки шестото място, като дори може да бъде изпреварен от "Байер" (Леверкузен).

"Гладбах" е начело в таблицата с 31 точки, като има една повече от "Лайпциг". Трети е "Борусия" (Дортмунд) с 26, който разгроми "Фортуна" с 5:0. "Байерн" е шести с едва 24 точки.

Баварците откриха на "Борусия парк" в 49-ата минута. Томас Мюлер, който записа 332-ия си мач за тима и стана №10 по участия, асистира на Иван Перишич, който вкара със страхотен удар след завъртане.

Само 11 минути по-късно Бенсебени изравни след мощен удар с глава след центриране от корнер.

В добавеното време на мача Хави Мартинес повали Тюрам в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Испанецът пък беше изгонен за втори жълт картон. От бялата точка Бенсебени не остави шансове на Нойер с плътен удар с левия крак.

Дневник