"Ливърпул" записа 15-а победа в първите си 16 срещи от сезона във Висшата лига, като надигра с 3:0 "Борнемут" като гост. Лидерът в шампионата не срещна никакви проблеми на "Вайталити стейдиъм", където домакините бяха равностойни само в първите 30 минути.

За 90 минути "черешките" не отправиха нито един точен удар към вратата на Алисон Бекер, докато "Ливърпул" създаде 16 голови положения и осем пъти стреля в рамките на вратата на домакините. Точни за успеха на тима бяха Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта и Мохамед Салах.

Тимът на Юрген Клоп записа 33-и пореден двубой във Висшата лига, в който не загуби. Това беше и втората най-убедителна победа като гост за мърсисайдци от началото на сезона.

Мениджърът на червените прибегна до ротации, като Садио Мане остана на пейката, заедно с Трент Александър-Арнолд, но защитникът се появи на терена принудително. В игра се завърна Мохамед Салах, който не игра в последните два мача.

"Ливърпул" откри в 35-ата минута след прекрасна комбинация между Хендерсън и Окслейд-Чембърлейн. Капитанът на червените намери с 60-метрово подаване съотборника си, който от въздуха завърши с едно докосване.

Минута преди края на първата част лидерът във Висшата лига реши до голяма степен двубоя. Салах намери с пета Наби Кейта и той удвои - 0:2.

В 54-ата минута Кейта и Салах размениха ролите си, като египтянинът реализира. Той получи подаване в коридор от съотборника си и с левия крак прати топката в мрежата на "черешките" за трети път.

Звездата на мърсисайдци ознаменува своя мач №100 за тима във Висшата лига с попадение, което е 63-о за него. В историята на Висшата лига повече голове в 100 мача имат само Алън Шиърър (79), Рууд ван Нистелроой (68) и Серхио Агуеро (64).

До края на двубоя гостите пропуснаха още няколко много добри шанса да направят победата си по-убедителна.

По същото време в друг мач от програмата "Тотнъм" разгроми "Бърнли" с 5:0 на своя стадион. "Шпорите" взеха най-убедителния си успех от началото на сезона и запазиха първа суха мрежа, откакто Жозе Моуриньо застана начело.

Хари Кейн се разписа два пъти на "Тотнъм стейдиъм" и беше най-добрият футболист за "шпорите" в срещата, отчитайки се и с една асистенция. Другите голове бяха дело на Лукас Моура, Хюн Мин Сон и Муса Сисоко

Дневник