Осемкратният шампион "Лудогорец" беше близо до първата си загуба в първенството от април, но успя да стигне до равенство в домакинството на "Черно море". Срещата от 19-ия кръг на Първа лига завърши 1:1.

Гостите от Варна, които бяха без много контузени и наказани играчи, откриха резултата в 43-ата минута с гол на Фахд Акту. "Лудогорец" изравни пет минути преди края с попадение на Якуб Шверчок, който се появи от пейката.

Тимът на Станислав Генчев вече е без загуба в 24 поредни мача от Първа лига. Последното поражение беше на 26 април, именно от варненци. Равенството е второ за "Лудогорец", който преди седмица направи 0:0 с ЦСКА в София.

Срещата беше изпълнена с битка и нервни моменти, но "Лудогорец" доминираше. Домакините пропуснаха няколко изгодни шанса преди почивката и "Черно море" се възползва след центриране отдясно, като Акту се оказа непокрит и вкара с левия крак.

След почивката "Лудогорец" продължи да доминира, но и пропуските зачестиха. Все пак резервата Шверчок наказа грешка на защитата на гостите пет минути преди края. Именно полякът можеше да донесе и успеха на шампионите, но в последната минута стреля слабо с глава.

Малко по-късно гол на шампионите беше отменен заради нарушение срещу вратаря на "Черно море" Миодраг Митрович.

"Лудогорец" завърши с човек по-малко, след като Сисиньо беше изгонен заради агресивни действия срещу Исмаил Иса и опит да го удари без топка.

Дневник