Собственикът на "Лудогорец" и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) Кирил Домусчиев обяви, че въвеждане на системата за видеоповторения (VAR) ще бъде полезна за българския футбол. Реакцията му дойде след двубоя на шампионите с "Черно море" в събота, в който гол в края на Клаудиу Кешеру не беше признат, заради нарушение срещу вратаря на гостите от Варна.

"Снощи гледах мача "Манчестър сити" - "Манчестър юнайтед" и си мисля колко полезен ще е ВАР за българското първенство. Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от "Кабаковците"! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори. Докато съм член на Изпълкома, ще настоявам за ВАР на всички стадиони в България. Нека футболът възтържествува", написа Домусчиев във "Фейсбук".

След срещата шампионите имаха претенции към рефера Георги Кабаков, който беше обвинен в тенденциозно съдийство. От "Лудогорец" претендираха не само за отменен гол, но и за неотсъдена дузпа, заради игра с ръка на футболист на "Черно море".

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев дори поиска Кабаков повече да не ръководи срещи на отбора.

"Не искаме повече Кабаков за съдия в мачове на "Лудогорец". Виждаме тенденциозност в отсъжданията му вече в няколко поредни мача срещу нашия отбор и поради тази причина и в интерес на феърплея бихме искали повече да не ръководи наши двубои", каза Петричев.