ЦСКА стъпи накриво при гостуването си на "Арда" в мач от 19-ия кръг на Първа лига и стигна само до 0:0. Три дни след като играха един срещу друг за Купата на България, двата тима се срещнаха отново.

Двубоят в Пловдив не впечатли с нищо, като головите положения бяха малко, а двата тима заложиха на битка по целия терен. За 90 минути имаше само два точни удара, като и двата бяха на сметката на домакините, при това в самия край.

Двубоят беляза шести пореден двубой, в който ЦСКА не допуска гол. Тимът вече е в серия от 704 минути, в които запазва мрежата си суха. Въпреки това червените са едва четвърти в класирането с 36 точки, на 11 от лидера "Лудогорец", три от "Левски" и една зад "Локомотив (Пловдив).

"Арда" заема седмото място с 27 точки.

ЦСКА не направи почти нищо в предни позиции, като беше без двама важни играчи - голмайсторът Али Соу беше наказан за червения си картон в предходния двубой, а Тиаго не игра заради контузия.

При отсъствието на Соу атаката поведе Тони Уот, но шотландецът не се запомни с нищо.

За ЦСКА най-чистото положение беше в 32-ата минута, когато Вив Соломон Отабор уцели страничния стълб на вратата на Иван Караджов. В останалите моменти червените не направиха нищо в атака.

В срещата треньорът на ЦСКА Милош Крушчич заложи и на футболисти, които играят от началото на сезона, като от пейката се появиха Тони Юрич и Денис Давидов.

В края на мача "Арда" стигна до два точни удара. Първо Румян Ховсепян стреля от дистанция, но Бусато спаси без проблем. В 88-ата минута Спас Делев опита от пряк свободен удар, но вратарят на червените изби в корнер.

Дневник