Симфониета - Шумен кани своите почитатели на празничен концерт с участието на Антоанета Добрева-Нети и Христо Сарафов, който ще се състои на 10 декември от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

Под диригентската палка на Станислав Ушев гласовитите артисти ще изпълнят арии и дуети от любими оперети и мюзикъли като „Граф фон Люксембург“, „Царицата на чардаша“, „Цигулар на покрива“, „Моята прекрасна лейди“ и много други.

Актрисата и певица Нети е добре позната с хита си „Луната спи“, а отскоро тя блести в ново амплоа от сцената на Държавна опера Стара Загора в ролята на Хубавата Елена от едноименната оперета на Жак Офенбах, Мюзета в Пучиниевата опера „Бохеми“ и други.

Христо Сарафов е един от водещите солисти на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ - София, където тече трескава подготовка за премиерата на мюзикъла от Джери Бок „Цигулар на покрива“ през януари 2020 година. Разбира се, на Сарафов е поверена главната роля на бедния млекар Тевие, но шуменската публика ще има удоволствието първа да види Христо Сарафов в този образ.

ШУМ.БГ