Над 330 деца са включени в 13 клуба „Моят цветен роден край“ за интеркултурно образование и 3 клуба „Толерантност“ с елементи на гражданско образование в изпълнение на проект „Учим, творим, успяваме заедно”.

Договора по проекта СУ "Сава Доброплодни" е сключил на 1 ноември т.г. с Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН, съобщиха от шуменското училище. Реализацията му ще продължи 8 месеца, а стойността му е 14 710.20 лв.

Чрез интерактивни игри децата ще откриват механизми за преодоляване на стереотипи и ще формират умения за работа в екип, ще посещават културни забележителности, ще изучават обичаи и обреди, съвместно ще отбелязват празници на различните етноси.

Целта на проекта е да обхване и задържи в образователната система учениците от етническите малцинства в СУ „Сава Доброплодни“, да осигури равен достъп до качествено образование в мултикултурна образователна среда, както и да формира толерантно отношение към индивидуалните и културните различия.

ШУМ.БГ