Шест отбора очакват да се класират за осминафиналите в Шампионската лига преди последния кръг от груповата фаза на турнира. Във вторник са мачовете в групи E, F, G и H, където само два тима са сигурни за директните елиминации. До момента участието си в следващата фаза си гарантираха осем тима: "Барселона", "Байерн", "Ювентус", "Лайпциг", "Манчестър сити", ПСЖ, "Реал" (Мадрид) и "Тотнъм".

Най-интересно е в група F, където "Барселона" може да се окаже в ролята на арбитър на спора между "Интер" и "Борусия" (Дортмунд) за второто място. Каталунците гостуват на "Сан Сиро" без никакво напрежение, след като са гарантирано на първата позиция.

Битката за втората позиция е ожесточена, след като "Интер" и "Борусия" са с равни точки – по седем. "Нерадзурите" обаче имат предимство в директните мачове. Тимът на Антонио Конте обаче не може да разчита на това, след като по същото време "Дортмунд" приема "Славия" (Прага).

Добрата новина за "Интер" все пак идва от факта, че "Барселона" реши да пътува за Милано без две от големите си звезди Лионел Меси и Жерар Пике, които получиха почивка.

"Това не значи абсолютно нищо. "Барселона" е един от най-добрите отбори в света, те идват тук да играят без напрежение, а когато един отбор го прави, може да бъде най-опасен", каза треньорът на "Интер" Антонио Конте.

Европейският клубен шампион "Ливърпул" също не може да си позволи отпускане, тъй като за първите две позиции в група Е все още има битка. Мърсисайди гостуват на "Залцбург", докато "Наполи" приема аутсайдера "Генк".

Преди последния кръг "Ливърпул" води с 10 точки, следван от "Наполи" с девет, а "Залцбург" има седем. Австрийците ще продължат напред само при победа, а при успех с два чисти гола могат дори да оставят "Ливърпул" извън елиминациите.

От трите тима съставът на Юрген Клоп все пак има най-лесната задача, като се нуждае от точка.

В група G са мачовете "Бенфика" - "Зенит" и "Лион" - "Лайпциг". Австрийците се нуждаят само от точка, за да си гарантират първото място, но битката за второто място е оспорвана, след като "Зенит" и "Лион" имат по седем точки. Французите обаче могат да продължат единствено, ако "Зенит" не победи в Португалия.

Троен възел има в група Н, където за две места се борят "Аякс", "Валенсия" и "Челси". Преди последния кръг холандците оглавяват групата с 10 точки, а другите два тима имат по осем.

"Аякс" приема "Валенсия" и се нуждае от точка, за да продължи, докато "Челси" трябва да завърши с повече точки от испанците, тъй като отстъпва в преките двубои с "прилепите".

Телевизионна програма
От 19.55 ч.
"Наполи" - "Генк", пряко по "Макс Спорт 2"
"Залцбург" - "Ливърпул", пряко по "Макс Спорт 3"

От 22 ч.
"Аякс" - "Валенсия", пряко по "Макс Спорт 2"
"Интер" - "Барселона", пряко по "Макс Спорт 3"

Дневник