Театрален спектакъл по приказката „Цветята на малката Ида“ на Х. К. Андерсен ще представят сдружение „Сияйна зора“ и Дневният център за деца и младежи с увреждания – седмична грижа в село Васил Друмев, съобщиха от общинския пресцентъра.

В коледното представление главни участници ще са 16 деца и младежи от центъра, Явор Костов – Яша, актьор към Драматичния театър в Ловеч, с чието партньорство се реализира спектакълът и балетният състав „Фантазия“ към НЧ „Добри Войников – 1856“ с ръководител Наталия Митева. Входът за зрители е свободен.

Представлението е на 12 декември, четвъртък, от 18.00 часа, в залата на НЧ „Добри Войников – 1856“. Режисьор на постановката е Кристиана Бояджиева, която има опит при работа с хора с увреждания. Това е първият проект в България за лица с ментални увреждания, който се реализира под ръководството на професионален режисьор.

Спектакълът се осъществява по проекта „Тук сме“ на сдружение „Сияйна зора“ в партньорство с Дневния център за деца и младежи с увреждания – седмична грижа в село Васил Друмев и се финансира от Общинския фонд „Култура“.

ШУМ.БГ