Две момичета на по 16 години от Нови пазар помогнаха на полиците да върнат изгубени от жена 100 лв., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Марлин Ясимова и Виктория Райчева, ученички в СУ “ Васил Левски“ в града намерили парите в магазин на ул. „Цар Освободител“. Не ги задържали, а ги предали на охранителя на обекта, който сигнализирал за случай в полицията.

Оказало се, че парите са на  Младенка Стефанова.  На 5 декември около 20:30 часа жената посетила хранителния магазин. След като се прибрала в жилището си установила липса на две банкноти по 50 лева, които не били в портмонето. Жената се върнала в магазина и споделила с охранителя, съобщила за това и в районното управление. 

Ден след това, с нея се свързал полицейски служител и я извикал за справка. В полицейското управление била разпитана подробно за обстоятелствата и изгубената парична сума. Съобщено й било и за постъпката на двете момичета.

Жената изпратила благодарствено писмо до училището, в което учат. „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише в благодарственото писмо Младенка Стефанова.

ШУМ.БГ