10 клуба номинираха 15 състезатели, 7 треньори и 2 отбора в традиционната класация „Спортист, треньор и отбор на годината“, която организира община Шумен.

Предложения за определяне на най-добрите в спорта са подали клубовете по карате, по ММА, по кик бокс и муай тай, по фехтовка, хандбал, лека атлетика, борба, по тенис на маса, по художествена гимнастика (всички номинации може да видите в прикачения файл).

Две са предложенията за отбор на годината. Номинирани са мажоретният състав на СКХГ „Ритмик“ и хандбалният дамски отбор на „Шумен 98“.

Предложенията за треньор на годината: Галин Методиев (кик бокс), Господинка Жекова (лека атлетик), Димитър Димитров(карате), Калоян Колев (ММА), Мариола Спасова и Снежана Иванова мажоретки и художествена гимнастика), Николай Начев (хандбал).

Предстои в срок до 13 декември клубовете и журналистите да гласуват и да определят 10-те най-добри спортисти, треньорът и отборът на годината.

Най-добрият спортист за 2019 г, неговите подгласници, треньор и отбор №1 на годината в Шумен ще бъдат наградени на 19 декември на тържествена церемония в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ