"Ливърпул" и "Наполи" си осигуриха класиране в осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като постигнаха победи в последния кръг от битката в група Е. Европейският клубен шампион запази първото си място в групата, надигравайки с 2:0 "Залцбург" като гост.

"Наполи" не срещна никакви проблеми с "Генк" у дома и победи с 4:0.

Мърсисайдци излизат от групата с 13 точки, а "Наполи" завършва с 12. Въпреки 16-те вкарани гола дотук в турнира "Залцбург" отпада и завършва трети, но ще продължи напролет в Лига Европа.

"Залцбург" и "Ливърпул" изиграха много интригуващ двубой на "Ред бул арена", където феновете видяха над 20 голови положения пред двете врати. Срещата се изигра на изключително високо темпо, а Мохамед Салах направи два пропуска още преди почивката.

Веднъж и звездата на "Залцбург" Ерлинг Браут Холанд пропусна срещу Алисон.

След почивката "Ливърпул" реши всичко в рамките на 60 секунди. Червените вкараха два гола в 57-ата и 58-ата минута чрез Наби Кейта и Салах, с което взеха и победата.

По същото време в Неапол "Наполи" не срещна проблеми с "Генк". Още до почивката домакините водеха с 3:0 след хеттрик на Аркадиуш Милик. Полякът се разписа в третата, 26-ата и 38-ата минута.

През втората част Дрийс Мертенс вкара един гол и оформи крайния резултат.

Дневник