"Интер" отпадна от Шампионската лига и не успя да преодолее груповата фаза. За втора поредна година "нерадзурите" завършват трети в групата си. В последния си мач от група F с "Барселона" у дома, "Интер" загуби с 1:2.

Италианците нямаха никакъв шанс да продължат дори и при загуба, тъй като по същото време "Борусия" (Дортмунд) победи "Славия" (Прага) с 2:1.

Тимът на Антонио Конте не успя да пречупи каталунците, които бяха с голяма част от резервите си. Лионел Меси и Жерар Пике дори не пътуваха за двубоя, Серхио Бускетс и Тер Стеген останаха на пейката, а Луис Суарес се появи като резерва.

 Въпреки липсата на звездите си испанският тим показа много добра игра, а младите футболисти на Ернесто Валверде показаха желание да се изявят. Карлес Перес откри резултата в 23-ата минута, след като завърши акция започната от Антоан Гризман и допълнена от Артуро Видал.

В самия край на първата част Ромелу Лукаку изравни след подаване на Лаутаро Мартинес и върна "Интер" в борбата. След почивката обаче "нерадзурите" не играха по най-добрия начин. Конте пусна трима офанзивни играчи от пейката, но и това не донесе нужния ефект.

Вместо това "Барселона" стигна до успеха три минути преди края на мача. Ансуман Фати, който се беше появил на терена в 84-ата минута вкара и донесе успеха на своя тим. Юношата на "Барселона" стана и най-младият футболист, реализирал гол в Шампионската лига.

В група F "Барселона" завършва пръв с 14 точки, а "Борусия" с 10. "Интер" ще играе в Лига Европа напролет, след като спечели седем точки, а "Славия" (Прага) остана последен в групата на смъртта.

Много драматично се разви битката в група Н, където "Аякс" загуби от "Валенсия" с 0:1 и отпадна. Преди последните срещи холандците оглавяваха групата си, но накрая бяха изпреварени от "прилепите" и "Челси".

Полуфиналистът от миналия сезон беше победен на своя "Йохан Кройф арена", като единственото попадение вкара Родриго в 24-ата минута. В другия мач "Челси" победи "Лил" с 2:1.

Така "Валенсия" и "Челси" се класират напред, като имат по 11 точки, а "Аякс" с една по-малко отива в Лига Европа.

В група G на първите две места завършват "Лайпциг" и "Лион", които завършиха 2:2 в директен мач. Резултатът във Франция обаче се оказа достатъчен на съперниците, тъй като в другата среща "Зенит" беше разгромен от "Бенфика" с 3:0.

"Лайпциг" завършва пръв с 11 точки, а "Лион" приключва с осем. Благодарение на победата си над "Зенит" "Бенфика" успя да се изкачи до третото място, като има равни точки с руснаците, но по-добри показатели. Така "орлите" от Лисабон ще играят в Лига Европа напролет.

Дневник