Кристиано Роналдо иска да се изправи срещу бившия си тим "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига, но в напреднала фаза в турнира. Португалецът може да срещне 13-кратния европейски шампион, за който игра девет сезона, още в осминафиналите. Настоящият му тим "Ювентус" завърши пръв в групата си, а "Реал" остана втори и на жребия в понеделник двата тима ще бъдат потенциални съперници.

"Реал" е невероятен отбор, но ако ме питате, предпочитам да ги срещнем в по-късна фаза от турнира", каза Роналдо пред Sky Sport Italia.

"Бих се подписал някъде, за да ги срещнем на финала."

В сряда португалецът отбеляза своя 128-и гол в Шампионската лига, като е №1 по този показател. Роналдо се разписа при успеха с 2:0 над "Байер" (Леверкузен). Петкратният носител на "Златната топка" обяви, че голямата му цел е шеста купа в Шампионската лига.

Нападателят спечели турнира четири пъти с "Реал" (Мадрид) и веднъж с "Манчестър юнайтед", като шести триумф ще го нареди до рекордьора Пако Хенто. В историята само един футболист е печелил Шампионската лига с три различни тима, като това стори холандецът Кларънс Зеедорф с "Аякс", "Реал" и "Милан".

Дневник