Анастасия Седова, Юлия Белорукова, Елена Соболева и Татяна Альошина са част от националния отбор на Русия по ски бягане, като общото между тях е, че ще пропуснат състезателния сезон. Причината е, че и четирите са бременни.

Не, това не е случайно съвпадение, а наставление от легендарната Елена Вялбе, която е президент на федерацията и мениджър на националния отбор. Тя признава, че е насърчила състезателките да забременеят сега, защото в следващата година няма важни състезания.

"Казах на момичетата, че следващият сезон ще бъде преходен, което е най-добрият период да имат бебе. Националните състезатели трябва да осъзнават задълженията си. Доволна съм, че ме послушаха", казва Вялбе, цитирана от Expressen.

Друга състезателка Наталия Непраяева мисли по-различен начин и "под никакви обстоятелства" не мисли да ражда в следващите няколко години.

"Разбира се, че със сигурност сега е най-доброто време да пропусна сезона, но не искам това. Искам да се развия като спортист. Това не би било възможно след майчинството", казва 24-годишната Непраяева.

Дневник