Дербито от 20-ия кръг на Първа лига между "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" завърши без победител - 0:0. Вторият и третият в таблицата поделиха по една точка, а резултатът е в полза на шампиона "Лудогорец", който може да се откъсне още.

Тимът от Разград има 47 точки преди последния си двубой, докато "Левски" изостава с четири. "Локомотив" е с 41.

Зрителите на стадиона в Пловдив станаха свидетели на интересен мач, който беше изпълнен с повече битка и по-малко голови положения. "Локомотив" игра с човек по-малко повече от 30 минути след изгонване на Ален Ожболт.

"Левски" не успя да отправи нито един точен удар към вратата на "Локомотив" в двубоя. Сините затвърдиха и проблемите си при гостувания, като остават без успех срещу тимове от топ 6 като гост.

За сметка на това "Локомотив" остава непобеден на своя "Лаута" през пролетта, като в 10 мача записа шест победи и четири равенства при голова разлика 15:5. Черно-белите не са получавали гол в мрежата си шест поредни домакинства, като за последно това се случи в дербито с "Ботев". Серията без гол продължава вече 622 минути.

Първата част премина при поделено надмощие за двата отбора, но "Локомотив" изглеждаше една идея по-агресивен и създаде малко повече положения. Футболистите на Бруно Акрапович разчитаха на скоростта си в предни позиции и няколко пъти поставиха под напрежение гостите.

В 18-ата минута след изстрел от фаул Парвиз Умарбаев удари греда, а вратарят на "Левски" Милан Миятович имаше късмет.

За 45 минути "Левски" не успя да отправи нито един точен удар към вратата на Мартин Луков. Затова след почивката в лагера на сините имаше промяна. Дори и влизането на Филипе Нашименто и Насиру Мохамед не успя да изостри действията на гостите в атака.

Час след началото на мача "Локомотив" остана с човек по-малко. Ален Ожболт беше задържан от Ейолфсон, но не получи нарушение и при изправянето си блъсна без топка исландския защитник на "Левски".

С човек повече "Левски" имаше предимство във владението на топката, но това не създадеше чисти положения за гостите. Единственият момент, в който те застрашиха "Локомотив", беше в 73-ата минута. След корнер сините организираха контраатака, но ветеранът Георги Илиев успя да се върне по впечатляващ начин и изби пред погледа на Мазурек, който беше готов да вкара.

Само пет минути по-късно "Локомотив" отговори с най-чистото положение, което създаде от началото на двубоя. Бирсент Карагарен обаче не уцели вратата от около седем метра, стреляйки встрани.

В заключителните минути играта се водеше пред вратата на "Локомотив", но "Левски" продължи да не стига до голови положения. В края на редовното време сините искаха и дузпа, когато Паулиньо падна в наказателното поле, претендирайки, че е съборен от Карагарен.

В друг мач от програмата "Ботев" (Пловдив) победи "Витоша" (Бистрица) като гост и се изкачи до осмото място. Точни за жълто-черните бяха Тодор Неделев и Фернандо Виана, като тимът записа седма поредна победа.

Дневник