Павел Върба със сигурност ще постигне успехи с "Лудогорец". Такова мнение изрази Роман Прохазка, който познава много както добре чешкия специалист, подписал с тима от Разград, така и българския футбол.

"Дневник" се свърза с Прохазка, който в момента играе за "Виктория" (Пилзен) и работи с Върба в продължение на година и половина. Именно чешкият треньор привлече играча през лятото на 2018 г., когато изтече договорът му с "Левски".

"Не се изненадан от интереса на "Лудогорец" към Павел Върба, защото той е един много добър треньор, резултатите, които е постигнал, говорят сами за него. Да си три пъти шампион и два пъти да класираш тима си в Шампионската лига е голямо постижение", каза Прохазка пред "Дневник".

По думите му чешкият специалист обича да дава свобода на своите футболисти, като се съобразява със силните страни на всеки от тях. "Със сигурност и дисциплината трябва да бъде на високо ниво."

"Изключително съм доволен, че имах шанс да работя с треньор като Върба, защото той наистина е много добър. Убеден съм, че ще постигне големи неща с "Лудогорец", не се съмнявам в успехите, които предстоят. Усещам, че той има какво да даде на този отбор", добави Прохазка.

Единственият проблем пред чешкия специалист може да бъде голямата разлика между "Лудогорец" и "Виктория". В досегашния му отбор се залага основно на чешки и словашки футболисти, с много малък брой чужденци.

"Това е голямата разлика между двата отбора, но общото е, че и тук във "Виктория" сме събрани по-опитни играчи. Върба не обича да прави много промени и ако вярва на играчите, които има, ги използва докрай, така че може и да не прави много трансфери в Разград", каза още бившият футболист на "Левски".

Прохазка игра за "Левски" между 2012 и 2018 г., като се превърна в чужденеца с най-много мачове за сините. Словакът има договор с "Виктория" до лятото на 2021 г.

Дневник