Златен и бронзов медал спечели шуменският състезател Росен Рачев от първото издание на открития международен турнир по тенис на маса „Зимна Албена“, състоял се в курортен комплекс „Албена“.

Рачев участва в надпреварата във възрастовата група 50-60 години индивидуално и на двойки, а след това и в Открития турнир.

В индивидуалния турнир при ветераните Росен Рачев стигна до бронзовия медал. Той спечели групата си, а след победа в елиминациите се изправи срещу Стефан Теохаров от Варна, когото успя да победи. Това изпрати Рачев на полуфиналите. Там той срещна Тихомир Мичев от Варна, от когото загуби след оспорван мач, което му отреди третото място. 

В турнира на двойки Рачев бе в тандем с Тихомир Мичев. Двамата играха много силно и стигнаха до финал, където победиха румънската двойка Петреску/Тигал (шампионът от индивидуалната надпревара и четвъртия от нея). Рачев/Мичев спечелиха с 3:1, с което си осигуриха златните медали.

Във втория ден от „Зимна Албена“ Росен Рачев игра и в Отворения турнир. Той остана втори в групата си, което му отреди по-лош жребий в елиминациите. Рачев срещна в първия кръг бъдещия шампион Стефан Лахчиев и след загуба с 2:3 отпадна от надпреварата.

„Зимна Албена“ бе първия турнир от верига от 4 Challenge турнира, които организират от курортния комплекс. Веригата ще се състои от 3 малки турнира (зимен, пролетен, есенен) и един голям – (летен), след което ще бъде излъчен шампион.

ШУМ.БГ