Кметът Любомир Христов посрещна момичетата от националния отбор по художествена гимнастика и техните треньори, които тази вечер в „Арена Шумен“ ще представят спектакъла си „Светът на Златните момичета“.

„Бих искал да благодаря на екипа на г-жа Раева, на тези прекрасни момичета, защото днес Шумен действително е град на звездите на спорта. Благодаря, че се отзоваха на нашата покана да представят шоуто си пред шуменска публика“, каза кметът Любомир Христов.

Весела Димитрова ст. треньор на ансамбъла заяви от името на екипа, че са изключително щастливи да са в Шумен. „Надявам се да направим много хубав и емоционален спектакъл. Момичетата са изключително добре подготвени и очакват с нетърпение срещата с публиката. Разбрах, че всички билети са изкупени и залата ще е пълна. А това е едно чудесно съоръжение и се надявам в него да направим едно изключително шоу“, каза още Димитрова.

Треньорът на индивидуалните гимнастички в националния отбор Бранимира Маркова допълни, че Шумен е последният град от турнето на „Светът на Златните момичета“. „След всяка продукция момичетата се чувстват емоционално заредени. Това е период, в който подготвяме и новите си съчетания, но в момента се чувстваме много приятно, че имаме възможност да обиколим някои от българските градове и да поднесем на хората този наш спектакъл, за хората, които много ни подкрепят, а ние се нуждаем от тяхната подкрепа през цялата година“, заяви Маркова.

Продуцентът на шоуто Цветелин Димитров сподели пред медиите, че е впечатлен от гостоприемството на Шумен. „Шумен е една от общините, които ни посрещнаха много топло. За първи път имаме такава зала, която е заредена с емоция, с професионализъм, защото тя ни посрещна с готов опънат килим, с перфектна сцена и уникално озвучаване“, каза още Димитров.

Освен Златните момичета тази вечер в „Арена Шумен“ публиката ще може да види и изпълнения на мажоретния състав на клуб „Ритмик“, гимнастички от Шумен и Търговище.

ШУМ.БГ