"Барселона" и "Реал" (Мадрид) завършиха 0:0 в голямото испанско дерби и не излъчиха победител помежду си. Дългоочакваният мач, който беше отложен от месец октомври и трябваше да се превърне в дуел за първото място в Ла Лига, разочарова с малкото голови положения, най-вече от домакините.

В срещата имаше няколко спорни ситуации, сред които отменен гол на "Реал" заради засада.

За пръв от ноември 2002 г. "класико" завършва при нулево равенство в шампионатен мач. "Реал" продължава да няма победа срещу съперника си от 2016 г. В 243-ия сблъсък между двата големи съперника, те не успяха да се победят за 52-и път. "Барселона" остава с 96 победи, а "Реал" има 95 успеха.

Срещата се игра в условия на протести в каталунската столица, като демонстранти опитаха да предотвратят провеждането на дербито. На "Камп ноу" имаше 93 426 зрители. След 17 кръга "Барселона" и "Реал" имат по 36 точки и поделят първата позиция. Третият "Севиля" е с 31.


За 90 минути "Барселона" отправи само два точни удара, докато "Реал" четири, но всеки един от изстрелите на гостите беше през първата част.

Проблемите за каталунците започнаха още преди мача, когато Серхио Бускетс беше заменен принудително от Иван Ракитич.

В началните минути "Барселона" беше по-активният тим на терена и създаде много трудности за гостите. Меси започна изтеглен по-назад, откъдето контролираше действията на тима си. Аржентинецът успя да "издърпа" защитата на "Реал" в предни позиции и раздаваше дълги пасове.

При едно от тях Жорди Алба се озова в наказателното поле, но не успя да подаде точно към Суарес.

В 12-ата минута дойде и първата спорна ситуация в двубоя, когато беше проведена възможност за дузпа за "Реал". Малко по-късно гостите от Мадрид отправиха и първия си точен удар, но Тер Стеген отрази изстрел на Бензема.

Натискът на "Реал" продължи повече от 15 минути, като последователно възможности имаше пред Каземиро, Валверде и Рафаел Варан. Вратарят на "Барселона" Тер Стеген обаче се справи при всяка една от тях.

Веднъж се наложи топката да бъде чистена и от голлинията, когато Жерар Пике се намеси решително.

"Барселона" успя да овладее ситуацията едва в края на първата част, когато изстрел на Меси беше избит от голлинията от Серхио Рамос.

През първата част "Барселона" отправи само три удара, от които единствено опитът на Меси беше в очертанията. Ударите на "Реал" бяха четири пъти повече, от които четири бяха точни.

Играта на каталунците продължи да не върви толкова гладко и през втората част. Меси беше изолиран в голяма част от времето, като продължи да играе в центъра и далеч от вратата. Суарес също не играеше много с топката, а Гризман грешеше в повечето случаи грешеше подаванията си.

"Реал" продължи да има по-добрите положения. Валверде отново отправи опасен удар, а два пъти Гарет Бейл пропусна от много изгодни ситуации. Изстрелите на уелсеца намериха мрежата от външната й страна.

В 60-ата минута домакините поискаха и дузпа след груби действия на Серхио Рамос срещу Суарес. Капитанът на "Реал" игра опасно, като не успя да изчисти топката, но съдията подмина тази ситуация.

Четвърт час преди мача "Реал" стигна до гол, който обаче беше отменен. Менди беше намерен отляво и центрира, а Бейл се разписа с десния крак. След преглед на ситуацията с технологията за видеоповторения показа, че левият бек на "Реал" е бил в засада.

До края на двубоя нервите преобладваха на терена, като положенията бяха малко.

Дневник