20-годишен мъж от град Игнатиево е подал лъжлив сигнал на тел. 112, че е ограбен от трима в района на кв. „Гривица“ в Шумен. Срещу мъжът е образувано досъдебно производство за неверен сигнал за злополука, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Вчера малко след 12:30 часа мъжът се обадил на спешния телефон и съобщил, че единият от нападателите му отправил заплахи с  нож, а другият - с пистолет. След това му взели служебни пари в размер на около 1000 лева. 

Към кв. „Гривица“ в града веднага са насочени полицейски служители за работа по случая. Извършени са множество разпити на хора, както и на служители в близки търговски обекти. Криминалисти от полицейското управление в Шумен направили обход в квартала и масирани проверки, с цел да бъдат установени евентуалните извършители.

По време на разпита за инцидента 20-годишният мъж, подал сигнала за грабеж, който е жител на град Игнатиево започнал да дава уклончиви отговори за мястото, на което е станал инцидента. Три часа по-късно признал, че не му е извършен грабеж.

Признал, че похарчил парите. Случаят е докладван в районната прокуратура в Шумен. За извършено престъпление по чл. 326 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ