Разминаването в данните на екрана на електронната система на Общинския съвет и  протокола от заседанието на 28 ноември е станало заради техническа грешка. Тя пък е била вследствие на разместването на местата на общинските съветници от първата им тържествена сесия и след това на втората – работна. Данните за постоянните места на съветниците трябвало да се „вкарат на две места в системата, а били нанесени само на едното. Проблемът вече е отстранен.

След заседанието от 28 ноември от БСП констатираха, че 12 от съветниците са с объркан вот – отразен различно в електронната система и протоколите при гласуване на членовете на Постоянните комисии (ПК). На днешното си заседание Общинският съвет реши да не прегласува ПК, а ръчно сътрудниците на местния парламент да отразят верния вот, като се състави и констативен протокол с подписите на 12-те съветници.

На заседанието си днес Общинският съвет направи една рокада в състава на ПК. Добромир Драев се оттегли като член на комисията по младежки дейности и спорт и предложи неговото място да заеме Лили Петрова от БСП, която пък не бе избрана в нито една комисия на предходното заседание. Днес единодушно Лили Петрова бе подкрепена от съветниците и стана член на младежката комисия.

ШУМ.БГ