Билетите за плейофа между българския национален отбор и Унгария са на по-ниски цени спрямо досегашната практика. Пропуските струват между 10 и 20 лева, като мачът е на 26 март на националния стадион "Васил Левски".

"Специално за баражите ръководството на Българския футболен съюз обявява по-ниски цени на билетите в сравнение с европейските квалификации и мачовете от Лигата на нациите", се казва в сайта на футболния съюз.

Най-евтини са билетите за сектори Б и Г - по 10 лева, а в А и В струват съответно по 20 и 15 лева. ВИП пропуските са на цени от 50 и 100 лева.

Билетите са по-евтини спрямо тези за мачовете на националите от европейските квалификации и дори цената им е по-ниска спрямо приятелската среща с Парагвай през ноември.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира лаконично причината за решението и заяви, че това е въпрос на ценова политика. "Винаги се надяваме, че ще има повече зрители на мачовете на националния отбор, така че тази надежда никога не умира", каза той пред "Дневник".

Ако успеят да победят Унгария, националите ще бъдат домакини и във финала на 31 март, където в директен спор за място на европейското първенство ги очаква Исландия или Румъния.

Билетите за мача се продават онлайн и в мрежата на Eventim.

Дневник