Бившият капитан на "Арсенал" Микел Артета е вероятният нов мениджър на тима, съобщава "Скай спортс". Очаква се испанецът, който в момента е асистент на Пеп Гуардиола в "Манчестър сити", да бъде представен на "Етихад" в петък, само ден преди срещата от 18-ия кръг във Висшата лига срещу "Евертън".

От седмица "артилеристите" преговарят с Артета, който игра за тима между 2011 и 2016 г.

В четвъртък имаше насрочена пресконференция на временния наставник Фредрик Люнберг, която обаче беше преместена за петък. Според английските медии това е ясен знак, че Артета се е договорил с "Арсенал".

В сряда се появи информация, че "Арсенал" и "Сити" не могат да постигнат договорка за обезщетението, което да бъде платено на "гражданите". Смята се, че тя е в размер на около 2 млн. паунда. Мениджърът на английския първенец Гуардиола уточни, че очаква бързо решение. "Не знам никакви новини, с него работихме по подготовката на мача ни с "Оксфорд", това мога да ви кажа", уточни Гуардиола след класирането на тима си на полуфинал в Купата на Лигата.

След 17 кръга "Арсенал" се намира на 10-о място във Висшата лига с едва 22 точки. Тимът има отрицателна голова разлика и записва най-слабото си представяне от 42 години.

Това доведе и до раздялата с мениджъра Унай Емери, който водеше тима година и половина.

Дневмник