Министерството на здравеопазването отпусна целево близо 350 хил. лв. на МБАЛ-Шумен за закупуване на медицинска апаратура и ремонти, съобщи пред журналисти днес директорът на лечебното заведение Димитър Костов.  

180 хил. лв. за подмяна на двата товарни асансьора в Хирургическия блок, с които се транспортират пациенти на носила и товари. Със 130 хил. лв. ще бъде закупен рентген за операционната зала на отделението по ортопедия.

Третата инвестиция ще бъде нов ехограф за I-во вътрешно отделение. Той служи за диагностика на коремните заболявания. В момента отделението няма ехограф и медиците ползват този на Отделението по образна диагностика.

"Средствата вече са преведени по сметката ни. Предстои да се направят обществени поръчки за избор на доставчик на тази апаратура", каза д-р Костов.

Той се похвали още, че в болницата от началото на декември има двама нови лекари специалисти - д-р Николай Стефанов със специалност кардиология и д-р Георги Славчев със специалност Образна диагностика.

"Това е много радостно за нас, тези нови лекари се вливат в основни наши отделения. Освен тях в болницата работят и 24 специализанти, които се очаква в следващите 2 - 3 години също да вземат специалност, добави д-р Костов.   

ШУМ.БГ