Минути след като очарова публиката с наука, представителката на щата Вирджиния Камил Шрайър беше коронясана за Мис Америка, предаде Асошиейтед прес.

Облечена с лабораторна престилка, 24-годишната дипломирана биохимичка очарова зрителите с колоритна демонстрация на каталитична декомпозиция на водороден пероксид.

Камил Шрайър, която е родом от Пенсилвания, сподели, че се надява да разбие стереотипите за това какво означава да бъдеш Мис Америка през 2020 г.

 "Не съм кралица на красотата. Представлявам нещо повече от някоя с корона на главата. Аз съм посланичка на организацията "Мис Америка", жена на науката, която пази автентичността си", заяви победителката.
 

За първа подгласничка на Мис Америка беше обявена Виктория Хил от Джорджия.

Петдесет и една участнички, представящи 50-те щата и Окръг Колумбия, вече наричани кандидатки, се съревноваваха за стипендия от 50 000 долара и "работата" на Мис Америка - едногодишна платена позиция, която могат да използват като обществена платформа за социално значими инициативи.
 

За втора поредна година участничките не се оценяват по бански костюм или с вечерна рокля. Най-достойната да носи короната дама се избира въз основа на поредица от интервюта и демонстрации на таланти.

Камил Шрайър, която говори открито за борбата си с хранително разстройство, споделя, че е решила да участва в конкурса, след като от него е отпаднало дефилето по бански костюми и след като са внесени редица промени с цел модернизиране на организацията.

Дарик