"Джирусалъмс лот" - това е името на поредната творба на майстора на хорърите Стивън Кинг, която ще бъде адаптирана за малкия екран в рамките на 10 епизода по телевизионния канал "Епикс", съобщи "EW".

Под проекта вече са се подписали носителят на "Оскар" Ейдриън Броуди и режисьорът Уес Андерсън.

Разказът на Кинг за първи път е публикуван през 1978 г. като част от колекцията "Нощна смяна". Историята е представена чрез писма и записки в дневник, основно от капитан Чарлз Буун.

По-късно произведението е включено в илюстрованото издание на "Сейлъмс лот".

В "Джирусалъмс лот" Буун (Броуди) се мести с трите си деца в "Прийчърс Корнърс", Мейн, в дома на предците си, след като съпругата му умира.

В рамките на 10-те епизода героят е принуден да се изправи срещу тайните на рода си и да се пребори срещу тъмнината, която го е обсебила през поколенията.

Джейсън и Питър Филарди, както и Доналд Де Лайн ("Уейлард Пайнс") са изпълнителни продуценти на филма.

    "Серията е напрегната, изключително страшн0 пресъздаване на класически готически хорър", обясни президентът на "Епикс" Майкъл Райт в официално изявление. "Нямам търпение да работим заедно със страхотния екип от Доналд Де Лайн и Джейсън и Питър Филарди, както и с феноменалния главен актьор Ейдриън Броуди...и разбира се, когато става въпрос за хорър, няма по-добър от майстора Стивън Кинг. Радваме се, че ние ще сме домът на това невероятно шоу".

Снимките ще започнат през май 2020 г. в Халифакс, Нова Скотия преди премиерата през есента на същата година.

Броуди, чиято последна телевизионна роля бе в четвъртия сезон на "Пийки Блайндърс", за последно участва във филма "Еърстрайк" (2018 г.), а през 2020 г. ще може да бъде видян в новия филм на Уес Андерсън - "Френч диспач".

Клуб Z