"Реал" (Мадрид) изостана от темпото на "Барселона" след грешна стъпка в последния си мач за годината. Тимът на Зинедин Зидан завърши 0:0 при домакинството си на "Атлетик" (Билбао) в мач, в който удари на белите се отбиха четири пъти в гредите.

По този начин "Барселона" оглави еднолично класирането след разгрома срещу "Алавес" в събота. Каталунците, които приключиха годината без загуба у дома, водят с 39 точки и имат две повече от "Реал".

Отборите в Ла Лига ще имат двуседмична почивка, като мачовете се подновяват на 3 януари.

"Реал" имаше превъзходство през голяма част от двубоя. Белите започнаха силно, като Винисиус излезе сам срещу вратаря, но вратарят Унай Симон изби с крак удара на бразилеца.

По-късно индивидуален пробив на Тони Кроос завърши с изстрел на германеца. Симон докосна топката и тя се отби в напречната греда. "Атлетик" отвърна с добро действие на Иняки Уилямс, чийто удар беше спасен от Тибо Куртоа.

В средата на първата част Карим Бензема се откъсна, преодоля вратаря и шутира от малък ъгъл, като Унай Нунес се намеси решително и изби с пета пред голлинията. В края на полувремето гол на гостите беше отменен заради засада.

През втората част "Реал" продължи да бъде по-настоятелен. Резервата Начо отправи поредния удар в гредата, а по-късно Бензема имаше добра възможност.

Четири минути преди края Лука Йович засече с глава центриране отдясно. Ударът на сърбина се отби в страничната греда, а Серхио Рамос не успя да се добере до топката, за да направи добавка.

Дневник