"Ферари" възнагради Шарл Льоклер за силния му сезон с нов договор. 22-годишният пилот се обвърза със Скудерията до 2024 г., съобщиха от тима във Формула 1.

"Изключително съм щастлив да обява, че оставам още пет години във "Ферари". Благодарен съм да карам за такъв тим. Научих толкова много през първата ми година и това е страхотна основа за изграждането на силна връзка в следващите години", написа Льоклер в профила си в "Туитър".

Дългосрочното обвързване с пилота от Монако показва, че той ще играе важна роля в бъдещите планове на "Ферари". Заплатата на Льоклер, който досега взимаше по 3.5 милиона евро на сезон, се очаква да достигне 9 милиона.

Той изуми всички с представянето си в първия сезон за "Ферари", като записа две победи, десет качвания на подиума и седем пъти спечели полпозишън. В крайното класиране Льоклер остана четвърти, като съумя да изпревари съотборника си Себастиан Фетел.

През този сезон Льоклер влезе в историята като най-младия победител в състезание от Формула 1. Пилотът от Монако триумфира в Гран при на Белгия на 21 години, 10 месеца и 16 дни, с което подобри 50-годишния рекорд на Джаки Икс.

Наскоро "Ферари" обяви, че прави опити да привлече шесткратния световен шампион Люис Хамилтън, който има договор за още една година с "Мерцедес". Това прави несигурно бъдещето на Фетел във "Ферари".

Дневник