Национална агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на всички членове на изпълкома на Българския футболен съюз (БФС), съобщи "24 часа".

Според информацията се проверяват всички лични финанси и данъчни декларации за предишните пет години. Доскорошният президент на БФС Борислав Михайлов също е обект на проверка.

Това е третата проверка на организацията в последните месеци. През октомври служители на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) влязоха в сградата на БФС, като иззеха документи, свързани със съдийството.

БФС е обект на разследване и от икономическа полиция по подозрения в икономически престъпления около разходване на публични средства. Разследването на полицията е започнало през лятото. Тя е по три направления, основно за разходване на средствата за екипи на детски футболни отбори. Установено е, че една от фирмите е прехвърлена на клошар.

От Министерството на младежта и спорта също обявиха, че проверяват БФС за разходване на средства, получени от държавата.

Дневник