Българският спорт нямаше много големи успехи през 2019 г., но въпреки това имаше моменти, които заслужават признание и внимание.

Владимир Илиев сътвори най-великия момент в историята на българския мъжки биатлон. През март състезателят от Троян спечели сребърен медал от световното първенство в Йостерсунд. С успеха си той заслужи да бъде определен за най-добър спортист на България за 2019 г.

Спринтьорката Ивет Лалова имаше забележителна година, като стана седма във финала на 200 м на световното първенство по лека атлетика. Освен това спечели и квоти за бяганията на 100 и 200 м за олимпийските игри в Токио.

Григор Димитров изпраща вълнуваща година, която му донесе смесени усещания - от болките заради контузията, през разочарованието от серия ранни отпадания до полуфиналите на US Open и мастърса в Париж. В Ню Йорк той спечели зрелищна победа срещу Роджър Федерер и се класира за полуфиналите.

Юношеският национален отбор по волейбол до 17 години спечели сребърен медал от европейското първенство в София.

Кубрат Пулев спечели нови две победи в професионалния бокс - срещу Богдан Дину и Райдел Букър. Той е претендент на Международната боксова федерация (IBF) и очаква да се бие за световната титла през 2020 г.

Ансамбълът по художествена гимнастика взе сребърен и бронзов медали от световното първенство.

Състезателката по самбо Мария Оряшкова донесе златен медал на България от европейските игри в Минск.

Скиорът Алберт Попов постигна само за дни най-големите успехи в кариерата си - шестото място в нощния слалом в Шладминг и девето място в слалома в Кицбюел.

Божидар Андреев донесе бронз от световното по вдигане на тежести в Патая.

"Лудогорец" постигна гръмка победа с 5:1 срещу ЦСКА (Москва) на старта на груповата фаза в Лига Европа, след което се класира за 1/16-финалите, където ще играе с "Интер".

Дневник