Забележителното завръщане на голфъра Тайгър Уудс от средата на април беше определено от "Асошейтед прес" за спортна история на годината. Спортните редактори на агенцията оценяват високо триумфа на американеца в Огъста.

На 43 години, три месеца и 15 дни Уудс спечели 15-ия си трофей от Големия шлем. Той сътвори немислимото, като след като беше изпаднал извън топ 1000 на световната ранглиста, успя да се пребори с редица лични и здравословни проблеми, за да облече за пети път зеленото сако в Огъста - 11 години след последния си триумф в Големия шлем и цели 14 години след предишната си победа в "Мастърс".

На второ място в класацията остава втората световна титла на женския национален отбор по футбол на САЩ. Редакторският екип изтъква, че почти всички истории прескачат границите на спорта и се преплитат с вълнения и извън игралното поле.

 Такъв е примерът и с гимнастичката Симон Байлс. Американката продължава да пише златни страници в историята на спорта, но успехите ѝ вървят с преживяното в сексскандала покрай националния отбор.

Дневник