Водачът във Висшата лига "Ливърпул" спечели най-убедителната си победа през сезона, като го направи срещу втория "Лестър". Червените се наложиха с 4:0 като гост.

С успеха си воденият от Юрген Клоп отбор се отдалечи на 13 точки пред "лисиците", като има и мач по-малко. Третият "Манчестър сити" изостава с 14 от върха, а в петък гостува на "Уулвърхемптън".

"Ливърпул", който преди дни за пръв път стана световен клубен шампион, изигра мача в шампионски стил. Червените имаха голямо превъзходство и заслужено спечелиха.

Роберто Фирмино вкара два пъти, Джеймс Милнър отбеляза от дузпа, а Трент Алекзандър-Арнолд добави гол към двете си асистенции.

Дотук през сезона в английското първенство "Ливърпул" има 17 победи и едно равенство. Серията от мачове без загуба на отбора във Висшата лига вече се простира на 35 двубоя.

Още от началото "Ливърпул" започна силно и създаде много положения. В 31-ата минута Алекзандър-Арнолд центрира, а Фирмино и Мохамед Салах скочиха, като бразилецът вкара с глава.

За кратко в началото на втората част "Лестър" се постара да се вдигне. В средата на полувремето червените уловиха мига си и решиха мача. В 71-ата минута Чалар Союнджу игра с ръка и влезлият секунди по-рано като резерва Милнър вкара от дузпа.

Три по-късно Алекзандър-Арнолд подаде от дясно, топката стигна до Фирмино и с лекота той направи 3:0. Това беше и гол номер 500 за "Ливърпул" под ръководството на Клоп. Малко по-късно Алекзандър-Арнолд с хубав удар от разстояние се разписа за 4:0.

Дневник