Малко над 5.5 млн. лева е вложила държавата в обновяване и изграждане на спортна инфраструктура. Това обяви министърът на спорта Красен Кралев в отчета си за 2019 г.

Днес всеки от министрите се отчете пред министър-председателя Бойко Борисов в рамките на 3 минути за свършеното през годината.

Кралев посочва, че за 2020 г. до момента са одобрени проекти за общо 715 000 лева. Това са футболно миниигрище в община Симитли, за преустройство, необходимо за изграждане на боксов клуб в Плевен, за обновяване на настилката на футболно игрище в спортен комплекс "Христо Ботев" в Габрово и за ремонт на зала за вдигане на тежести към спортен комплекс "Ялта" в Русе.

По време на награждаването на най-добрите атлети преди дни Кралев посочи, че не е забравил обещанието си за ремонт на стадион "Академик", който да допълни "Асикс Арена" като център на леката атлетика.

Министерството посочва в графата със свършената работа и започналата процедура по прелицензиране на федерациите като една от основните цели на променения закон за спорта. Целта е по този начин да бъдат премахнати клубовете фантоми.

Кралев отчита като успех и признание за България и за правителството повторното си избиране за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция.

Дневник