Ивайло Петев продължава кариерата си в Полша, където поема елитния "Ягелония" (Бялисток), съобщиха от клуба. Българският треньор е подписал за година и половина с тима, който в момента заема девето място в Екстракласа.

След 20 кръга "Ягелония" има 29 точки, като има осем победи, пет равенства и седем поражения. Тимът загуби три пъти в последните си четири срещи, което доведе и до уволнението на предишния треньор Иренеуш Мамрот.

Целта на "Ягелония" е да влезе в първата осмица, която участва в шампионския плейоф, а според правилата на Екстракласа след изиграване на редовния сезон точките се делят на две, което намалява драстично разликите и прави интригата по-голяма.

През миналия сезон червено-жълтите завършиха пети и заради по-лоша голова разлика пропуснаха да играят в Лига Европа.

Това е пети чуждестранен отбор в кариерата на 44-годишния Петев. Той водеше АЕЛ (Лимасол) и "Омония" (Никозия) в Кипър, хърватския "Динамо" (Загреб), както и "Ал-Кадисия" в Саудитска Арабия. В България Петев изведе "Лудогорец" до първите му две титли и общо четири трофея, а между 2014 и 2016 г. водеше националния тим на България.

Дневник