С ДПС не сме ортаци на изборите, но на Карадайъ нищо не му е отказано, обясни премиерът Бойко Борисов на среща с кметовете на селата около Руен, Бургаско. В района от 39 кмета, 38 са от ДПС и 1 от ГЕРБ.

Борисов каза на кметовете, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се бори много за кметовете от партията и каквото поиска му се дава. "Може да сме политически опоненти, когато се борим за селата и градовете. Но като минат изборите - сядаме, пишеме и нищо не му е отказано", бяха точните думи на премиера.

Той обясни, че минат ли изборите кметовете от всички партии му стават любими и са му като братя. "Четири години се уважавайте, един месец се бийте", посъветва премиерът кметовете. Неговото изказване идва два дни след като Карадайъ обяви пред симпатизанти в Момчилград, че управляващите от ГЕРБ заедно с националистите, които са по-малкият коалиционен партньор в управлението, провеждат политика на омразата.

От сутринта Бойко Борисов е на обиколка в Бургарско, като проверява инфраструктурни обекти в строеж, ремонтирани площади и спортни зали.

Дневник