"Изказвам възхищението си към треньорите! Това, което вие и децата сте направили, е фантастично. Желая ви много здраве и високо спортно майсторство", заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на реновираната и разширена спортна зала "Аетос" в град Айтос, съобщиха от правителствената информационна служба.

Залата е построена в началото на 70-те години и досега не е ремонтирана основно. За целта с Постановление на Министерския съвет са отпуснати близо 1,5 млн. лв. Това е позволило съоръжението да бъде разширено с 350 места и да бъде построена нова зала за борба.

От правителствената служба припомнят, че досега спортната зала е давала възможност на 150 деца да тренират волейбол и баскетбол. Сега техният брой ще се увеличи до над 200. Направен е ремонт на съблекалните, отоплителните системи, електрониката. Таблата отговарят на изискванията на световните спортни организации. В тази връзка Община Айтос за първи път спечели провеждането на Държавното първенство по акробатика през 2020 г., се посочва в съобщението.

Кметът на града Васил Едрев заяви по време на откриването, че Айтос е град, който ражда спортисти, а в тази зала се създават шампиони.

Днес.бг